Leefstyle - Anita Veldt - Header

BLOG

Laten staan

22 september 2023

Spiegelen met human design

Mijn mailbox. Ik krijg veel reclame, maar ook leuke dingen. Soms kan ik mijzelf verliezen op instagram, facebook of mail. Zo ook vanmorgen. Ik kreeg mail van Tamara de Weijer die samen met Ria Kaashoek een webinar had gegeven over human design. Ik ben wel nieuwsgierig aangelegd, dus vulde mijn persoonlijke gegevens in en ontving zojuist mijn persoonlijke energetische blauwdruk. Hiermee krijg ik een soort handleiding om mijn leven te leiden met weinig weerstand en meer energie. Nu heb ik het idee dat ik dat leven al leid, maar kom maar op!

Ik ben een Sparkly Generator, aldus de test. Ik ben hier op de wereld om te dansen met het leven en dingen te doen waar ik blij en enthousiast van word. Natuurlijk, denk ik dan, maar dat geld toch voor iedereen? Nee dus... Volgens human design zo'n 37% van de bevolking generator. We zijn niet allemaal hetzelfde. Ik herken mijzelf zeker wel in de kernbehoeften en kernkwaliteiten, en ook in de uitdagingen die beschreven staan, waar ik ook wel stiekem om moet lachen, namelijk: geen stilzittende kont (dat klopt wel), denken dat ik niet goed genoeg ben (kan ik wel steeds beter), commiteren aan te veel activiteiten (waar halen ze dat vandaan ;-) ) en te snel opgeven, omdat ik denk dat het niet goed genoeg is. En dit alles wordt gehaald uit mijn geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. Interessant en kloppend voor mij.

Wat ik er mee doe? Weer even bewust zijn van mijzelf, mijn kwaliteiten en mijn valkuilen. En dan mag ik nu weer uit de valkuil stappen en gaan doen waar ik minder enthousiast van word, namelijk mijn administratie, voor ik vanmiddag met vriendinnen ga dansen met het leven en dingen te doen waar ik enthousiast en blij van word!

Fijn weekend

( voor meer info over Human design, hier het webinar welke je terug kunt kijken: leefstijl en human design met Tamara de Weijer en Ria Kaashoek, doe er je voordeel mee)

8 juli 2023

Opening nieuwe praktijkruimte "de Boet" op de Longhornranch in Akersloot

Overweldigend!

De aandacht die ik mocht ontvangen afgelopen week bij het openen van mijn verbouwde praktijkruimte is hartverwarmend en overweldigend. Ik wil iedereen bedanken voor de aandacht, op welke manier dan ook. Het doet mij goed zoveel mooie reacties te hebben gekregen, van vrienden, familie, dorpsgenoten, maar ook onbekenden. Hoe mooi is dit!

Dankbaar voor alle hulp van vrienden met de verbouwing, met ons feest. De aanwezigheid en dan ook nog alle cadeaus! Geen woorden, ik voel liefde, verbinding en betrokkenheid.

Ik voel mij rijk en dankbaar.

Ik ga nog even nagenieten, voor ik maandag 10 juli 2023 echt aan het werk ga in mijn nieuwe praktijkruimte, alle feestvreugde achter mij latend en mooie herinneringen meedragend.

We vierden vorig weekend niet alleen de opening, maar ook dat ik dit jaar 50 mag worden. Luke is 18 geworden, Bud 16, Adrie is in de Coronaperiode 50 geworden, wij zijn al 25 jaar samen en mijn bedrijf bestaat 5 jaar en het aannemersbedrijf 28 jaar. We hebben alles gevierd!

Met jong en oud, gewoonweg geweldig.

Trots op ons gezin, trots o wat we samen hebben en vooral rijk, met jullie om ons heen

 

15 mei 2023

Denk goed!

De kracht van woorden is groot.

In mijn coaching leg ik de aandacht niet op wat je niet wilt, maar vooral op wat je wel wilt. Alhoewel het soms ook goed is om even stil te staan bij de zogenaamde pijn, want we doen gedrag om pijn te vermijden of plezier te verkrijgen. En pijn wil je niet, loop je het liefst voor weg, maar mag vaak wel eerst omarmd worden, gezien worden en gevoeld worden, wil je naar het plezier kunnen. We hebben vaak geen zin in dit proces, dus blijven bij het oude en vertrouwde gedrag, wat veilig en vertrouwd is. Je weet met je bewuste deel van het brein gerust dat je mag (moet) veranderen, je onbewuste deel houdt je echter op zogenaamde veilige pad. Je weet, als je blijft doen wat je altijd al deed, zul je krijgen wat je altijd al kreeg. En daarom mijn vraag: wat wil je WEL?

Net als kinderen. Als je tegen hen zegt dat ze iets NIET mogen doe, zal je merken dat ze het JUIST gaan doen. Dat klopt! Ons brein kent het woordje NIET niet. Als ik nu zeg: "denk NIET aan roze olifantjes" Dan zijn de olifantjes in je brein gemaakt, ondanks dat ik NIET zei..... Interessant toch?

Dus mijn coaching begint altijd met een paar verboden woorden:                               NIET                           JA, MAAR                      PROBEREN                           MOETEN                     

In plaats van NIET gebruik je het woord WEL

In plaats van JA, MAAR....... gebruik je JA, EN............

In plaats van MOETEN gebruik je MOGEN, WILLEN of KUNNEN

In plaats van PROBEREN ga je het nu gewoon eens DOEN! (of je doet het niet, maak een keuze!)

Dus nu mag je in actie: ga een keuze maken, richt je aandacht positief aan wat je WEL wilt en zo zorg je ervoor dat je wilt dat het lukt en dat jij het gewoon kunt. Hulp nodig? Ik weet nog wel een coach.......

 

16 maart 2023

Hypnose eng en zweverig

Een maand terug had ik een cliënt die kwam voor een hypnosessie stoppen met roken. Hij had gehoord (via via) dat ik hem zou kunnen helpen rookvrij te worden. Bij binnenkomst vertelde hij dat hij hypnose wel eng en zweverig vond. Interessant, dacht ik. Dus ik vroeg verder. Hij had naar een showhypnose op tv gekeken en vond dat deze hypnose wel iets eigenaardigs had. De hypnotiseur leek de ander in zijn macht te hebben, liet de ander “rare” dingen doen.
Ja, dat is de show. Daarom bestaan er wel vooroordelen bij hypnose. Dat mag. Ik wil graag uitleggen wat het verschil is tussen deze showhypnose en hypnotherapie. Dat verschil is groot. Ik weet zeker dat meer mensen zo denken, vandaar deze blog.
Hypnose is een staat van zijn. Je bent niet helemaal “weg”.  Je bent in een ontspannen staat. Je staat meer open voor suggesties. Dat zijn suggesties die voor jou helpend, positief en logisch zijn. In deze staat van ontspanning is het tijdsgevoel verminderd. Je herkent dat misschien wel als wanneer je bijvoorbeeld naar een film kijkt of een goed boek leest en daar helemaal in opgaat. Dat je simpelweg de tijd even “kwijt” bent.  Ook dat kan je hypnose noemen. Is dat spannend?
Als coach werk ik met hypnotherapie met je onbewuste deel. Dat bespreken we al in het voorgesprek, waardoor jij je al wat bewuster gaat worden van het onbewuste deel in jou. Soms houdt je onbewust dingen vast of in stand, waardoor je niet uit de vicieuze cirkel komt. Door contact te maken met het onbewuste komen er soms antwoorden naar boven. Ik help als coach deze te vinden. De rest doe je zelf. Jij bent in controle. Als jij maar het vertrouwen hebt je ook te kunnen ontspannen. Wanneer je niet in hypnose, in die ontspanning wilt, dan gebeurt er ook niets. Wanneer het vertrouwen er is, jij wilt het, dan gebeurt het. Niets zweverigs, niets buiten jezelf, het is vooral in jezelf. Een soort meditatie, geleid door mijn stem, op zoek naar jouw antwoorden om zo een betere versie van jezelf te worden.
Door uitleg, goed voorgesprek, vertrouwen, verbinding en geloof in zichzelf en in mij, keerde deze client ruim 2 uur verder rookvrij naar huis. Verrast, blij en rookvrij. Vandaag contact gehad met hem. Nog steeds rookvrij en blij. Niet helemaal begrijpend hoe, maar hij geeft aan, dat doet er niet toe. En zo is het. Je hoeft niet altijd te weten waarom en hoe, als het resultaat maar is zoals jij dat wenst. Als jij wilt dat het lukt, dan maak jij dat het lukt. Met een beetje hulp van mij.

 

Anita

Contact

Je bent altijd welkom om een vraag te stellen.

Stuur een e-mail naar Anita, dan ontvang je zo spoedig mogelijk een antwoord.


Leefstyle Coaching en Training - Anita Veldt

BEL

Adresgegevens:

Leefstyle Coaching en Training

Startingerweg 45, 1921 AH Akersloot

Deze website is cookievrij   |   Privacybeleid

Targa Design Logo
Targa Design Logo