Leefstyle - Anita Veldt - Header

BLOG

Laten staan

16 januari 2024

Hypnose of coaching?

Ze kwam bij mij, 16 jaar. Onzeker en veel last van de darmen. Artsen konden na uitvoerig onderzoek niets vinden. Ze leek gezond, maar voelde zich hondsberoerd. Artsen gaven de diagnose SOLK. Via via kwam ze bij mij en na 3 sessies voelde zij zich een ander mens. Zelfverzekerder en lekker in haar vel. Drie sessies hypnotherapie, een wondermiddel? Nee, het is een hulpmiddel om met de oorzaak aan de gang te gaan. Soms zit deze dieper en had je deze zelf nooit kunnen bedenken. Alhoewel, je komt zelf met de oplossing, vanuit je onbewuste. Geweldig toch!

Hypnotherapie heeft zich voor mij als een effectieve benadering bewezen bij het aanpakken van angst en onzekerheid en het stoppen met roken, en veel mensen hebben positieve resultaten ervaren door deze vorm van therapie. Het unieke aspect van hypnose ligt in het vermogen om het onderbewuste te benaderen, waardoor het mogelijk is diepgewortelde angsten en onzekerheden en oorzaken van gedrag aan te pakken die vaak moeilijk te bereiken zijn via conventionele therapieën.

Met hypnotherapie ben je in een ontspannen staat van bewustzijn, vergelijkbaar met dagdromen, midden in een film zitten of het moment vlak voor het in slaap vallen. In deze ontspannen toestand wordt jouw brein meer ontvankelijk voor suggesties en positieve beïnvloeding. Hypnotherapie kan helpen bij angstgevoelens en onzekerheden, vaak diepgeworteld in het onderbewuste als gevolg van (soms traumatische) ervaringen of negatieve overtuigingen.

Deze overtuigingen en gedachten kunnen worden her-programmeerd met positievere denkpatronen. Deze herprogrammering van het onderbewuste kan leiden tot een blijvende verandering in de manier waarop iemand omgaat met angst en onzekerheid. Door de aangeleerde vaardigheden in het dagelijks leven toe te passen, ervaren mensen vaak een verbeterde algehele welzijn en een toegenomen gevoel van controle over hun gedachten en emoties. Net als het meisje wat ik mocht coachen.

Met hypnotherapie benader ik het behandelen van angst, onzekerheid en ander ongewenst gedrag holistisch door de kracht van het brein en het lichaam te benutten. Ik ervaar het als een effectieve aanvulling op traditionele therapieën, coaching en behandelingen. Het kan goed hand in hand.

Ik heb de opleiding gedaan via het HIN, waar ik nog altijd blij mee ben dat ik mij dit mij zelf heb gegund, daarmee bij mijzelf blokkades en onzekerheden weg heb kunnen halen. En hoe fijn is het dat ik er weer zoveel mensen mee kan helpen!

Iedereen kan het leren, iedereen kan het doen. Je kunt het ook zelf thuis doen met behulp van MP3. Vergelijkbaar met een meditatie of mindfulness oefening. Want spannender als dat is het niet! Ik wilde een aantal MP3 opnemen, maar ik kan je net zo goed verwijzen naar het HIN, waar al mooie opnames klaar staan voor een kleine prijs. Heb ik zo weer alle tijd om iemand van het roken af te helpen. Daar ben ik beter in dan de technische kant en zelf opnemen van MP3! ūüėČKlik hier voor meer info. Maar je mag natuurlijk ook altijd contact opnemen met mij……..

 

Anita

22 september 2023

Spiegelen met human design

Mijn mailbox. Ik krijg veel reclame, maar ook leuke dingen. Soms kan ik mijzelf verliezen op instagram, facebook of mail. Zo ook vanmorgen. Ik kreeg mail van Tamara de Weijer die samen met Ria Kaashoek een webinar had gegeven over human design. Ik ben wel nieuwsgierig aangelegd, dus vulde mijn persoonlijke gegevens in en ontving zojuist mijn persoonlijke energetische blauwdruk. Hiermee krijg ik een soort handleiding om mijn leven te leiden met weinig weerstand en meer energie. Nu heb ik het idee dat ik dat leven al leid, maar kom maar op!

Ik ben een Sparkly Generator, aldus de test. Ik ben hier op de wereld om te dansen met het leven en dingen te doen waar ik blij en enthousiast van word. Natuurlijk, denk ik dan, maar dat geld toch voor iedereen? Nee dus... Volgens human design zo'n 37% van de bevolking generator. We zijn niet allemaal hetzelfde. Ik herken mijzelf zeker wel in de kernbehoeften en kernkwaliteiten, en ook in de uitdagingen die beschreven staan, waar ik ook wel stiekem om moet lachen, namelijk: geen stilzittende kont (dat klopt wel), denken dat ik niet goed genoeg ben (kan ik wel steeds beter), commiteren aan te veel activiteiten (waar halen ze dat vandaan ;-) ) en te snel opgeven, omdat ik denk dat het niet goed genoeg is. En dit alles wordt gehaald uit mijn geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. Interessant en kloppend voor mij.

Wat ik er mee doe? Weer even bewust zijn van mijzelf, mijn kwaliteiten en mijn valkuilen. En dan mag ik nu weer uit de valkuil stappen en gaan doen waar ik minder enthousiast van word, namelijk mijn administratie, voor ik vanmiddag met vriendinnen ga dansen met het leven en dingen te doen waar ik enthousiast en blij van word!

Fijn weekend

( voor meer info over Human design, hier het webinar welke je terug kunt kijken: leefstijl en human design met Tamara de Weijer en Ria Kaashoek, doe er je voordeel mee)

8 juli 2023

Opening nieuwe praktijkruimte "de Boet" op de Longhornranch in Akersloot

Overweldigend!

De aandacht die ik mocht ontvangen afgelopen week bij het openen van mijn verbouwde praktijkruimte is hartverwarmend en overweldigend. Ik wil iedereen bedanken voor de aandacht, op welke manier dan ook. Het doet mij goed zoveel mooie reacties te hebben gekregen, van vrienden, familie, dorpsgenoten, maar ook onbekenden. Hoe mooi is dit!

Dankbaar voor alle hulp van vrienden met de verbouwing, met ons feest. De aanwezigheid en dan ook nog alle cadeaus! Geen woorden, ik voel liefde, verbinding en betrokkenheid.

Ik voel mij rijk en dankbaar.

Ik ga nog even nagenieten, voor ik maandag 10 juli 2023 echt aan het werk ga in mijn nieuwe praktijkruimte, alle feestvreugde achter mij latend en mooie herinneringen meedragend.

We vierden vorig weekend niet alleen de opening, maar ook dat ik dit jaar 50 mag worden. Luke is 18 geworden, Bud 16, Adrie is in de Coronaperiode 50 geworden, wij zijn al 25 jaar samen en mijn bedrijf bestaat 5 jaar en het aannemersbedrijf 28 jaar. We hebben alles gevierd!

Met jong en oud, gewoonweg geweldig.

Trots op ons gezin, trots o wat we samen hebben en vooral rijk, met jullie om ons heen

 

15 mei 2023

Denk goed!

De kracht van woorden is groot.

In mijn coaching leg ik de aandacht niet op wat je niet wilt, maar vooral op wat je wel wilt. Alhoewel het soms ook goed is om even stil te staan bij de zogenaamde pijn, want we doen gedrag om pijn te vermijden of plezier te verkrijgen. En pijn wil je niet, loop je het liefst voor weg, maar mag vaak wel eerst omarmd worden, gezien worden en gevoeld worden, wil je naar het plezier kunnen. We hebben vaak geen zin in dit proces, dus blijven bij het oude en vertrouwde gedrag, wat veilig en vertrouwd is. Je weet met je bewuste deel van het brein gerust dat je mag (moet) veranderen, je onbewuste deel houdt je echter op zogenaamde veilige pad. Je weet, als je blijft doen wat je altijd al deed, zul je krijgen wat je altijd al kreeg. En daarom mijn vraag: wat wil je WEL?

Net als kinderen. Als je tegen hen zegt dat ze iets NIET mogen doe, zal je merken dat ze het JUIST gaan doen. Dat klopt! Ons brein kent het woordje NIET niet. Als ik nu zeg: "denk NIET aan roze olifantjes" Dan zijn de olifantjes in je brein gemaakt, ondanks dat ik NIET zei..... Interessant toch?

Dus mijn coaching begint altijd met een paar verboden woorden:                               NIET                           JA, MAAR                      PROBEREN                           MOETEN                     

In plaats van NIET gebruik je het woord WEL

In plaats van JA, MAAR....... gebruik je JA, EN............

In plaats van MOETEN gebruik je MOGEN, WILLEN of KUNNEN

In plaats van PROBEREN ga je het nu gewoon eens DOEN! (of je doet het niet, maak een keuze!)

Dus nu mag je in actie: ga een keuze maken, richt je aandacht positief aan wat je WEL wilt en zo zorg je ervoor dat je wilt dat het lukt en dat jij het gewoon kunt. Hulp nodig? Ik weet nog wel een coach.......

 

Contact

Je bent altijd welkom om een vraag te stellen. 

Stuur een e-mail naar Anita, dan ontvang je zo spoedig mogelijk een antwoord.


Leefstyle Coaching en Training - Anita Veldt

BEL

Adresgegevens:

Leefstyle Coaching en Training

Startingerweg 45, 1921 AH Akersloot

Deze website is cookievrij   |   Privacybeleid

Targa Design Logo
Targa Design Logo