Leefstyle - Anita Veldt - Header

BLOG

Laten staan

23 april 2024

Leefstyle is jarig!

23 april 2018 stapte ik naar de kamer van koophandel

Ik schreef mijn bedrijf Leefstyle coaching en training by Anita in het register. Het was een feit! Ik ging starten! Maar ojee, wat spannend.... Hoe kom ik aan clienten? Hoe ga ik het aanpakken? Eerst maar mijn opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach afronden dacht ik. Dat deed ik in juni 2018. Eerst maar de zomervakantie, dacht ik. Die ging voorbij.... eerst maar een professionele ruimte, dacht ik. Die vond ik in september 2018 in Limmen. Tja, en toen voor het "echie". De eerste maanden heb ik wel dagen huur betaald, zonder wat verdiend te hebben. Ik ben langs huisartsen gefietst, heb gratis workshops gegeven en met plaatstelijke fitness ben ik in gesprek gegaan. Mooie samenwerkingsverbanden gekregen. Gelukkig voor mijn portomonnee werkte ik ook als gespecialiseerd CVA verpleegkundige op de neurologie in het ziekenhuis in Alkmaar. Langzamerhand kwamen de cliënten binnen, die mijn workshops hadden gevolgd of via via. Ik heb ook geadverteerd, maar dat heeft meer gekost dan dat het opbracht. Het was pionieren. Ondernemer zijn is naast het coachen ook een vak. Dat moets ik leren. Geld vragen voor mijn diensten, ojee, wat lastig.

En nu, 6 jaar later, leer ik nog elke dag. Mijn clienten spiegelen mij, terwijl ik hen spiegel en coach. Mooie processen, mooie ontwikkelingen. Ik heb al heel veel mooie mensen ontmoet, met ieder hun eigen verhaal. Dankbaar dat ze op mijn pad zijn gekomen, dankbaar dat ik hen mocht helpen.

Drie jaar terug had ik het lef om ontslag te nemen uit het ziekenhuis. Ik had inmiddels het vertrouwen dat het mij wel ging lukken. Ik kreeg daarna een coachcontract met het ziekenhuis en het voelt elke keer als ik er een training of workshop mag geven, weer als thuiskomen. Ook kwam Peukuit 5 jaar terug op mijn pad, waar ik ook een dag in de week voor coach en de groepstrainingen "voel je vrij" mag geven.

6 jaar als zzper. Ik ben er trots op. Inmiddels een eigen praktijkruimte aan huis. Dankbaar voor deze kans, deze stap en het vertrouwen wat ik van iedereen krijg. Het is een pad die niet altijd makkelijk is, soms onzeker, maar ik ben trots op mijn volle agenda. Om dit te vieren heb ik mijzelf een hike-retraite gegeven in Ibiza. Even zelfzorg, voor ik weer voor de ander kan zorgen. 

1 mei ben ik er weer om voor jou te zorgen. Kijk eens naar de trainingen en workshops op mijn website. Misschien staat er wat leuks voor je tussen. Fijne dag!

16 januari 2024

Hypnose of coaching?

Ze kwam bij mij, 16 jaar. Onzeker en veel last van de darmen. Artsen konden na uitvoerig onderzoek niets vinden. Ze leek gezond, maar voelde zich hondsberoerd. Artsen gaven de diagnose SOLK. Via via kwam ze bij mij en na 3 sessies voelde zij zich een ander mens. Zelfverzekerder en lekker in haar vel. Drie sessies hypnotherapie, een wondermiddel? Nee, het is een hulpmiddel om met de oorzaak aan de gang te gaan. Soms zit deze dieper en had je deze zelf nooit kunnen bedenken. Alhoewel, je komt zelf met de oplossing, vanuit je onbewuste. Geweldig toch!

Hypnotherapie heeft zich voor mij als een effectieve benadering bewezen bij het aanpakken van angst en onzekerheid en het stoppen met roken, en veel mensen hebben positieve resultaten ervaren door deze vorm van therapie. Het unieke aspect van hypnose ligt in het vermogen om het onderbewuste te benaderen, waardoor het mogelijk is diepgewortelde angsten en onzekerheden en oorzaken van gedrag aan te pakken die vaak moeilijk te bereiken zijn via conventionele therapieën.

Met hypnotherapie ben je in een ontspannen staat van bewustzijn, vergelijkbaar met dagdromen, midden in een film zitten of het moment vlak voor het in slaap vallen. In deze ontspannen toestand wordt jouw brein meer ontvankelijk voor suggesties en positieve beïnvloeding. Hypnotherapie kan helpen bij angstgevoelens en onzekerheden, vaak diepgeworteld in het onderbewuste als gevolg van (soms traumatische) ervaringen of negatieve overtuigingen.

Deze overtuigingen en gedachten kunnen worden her-programmeerd met positievere denkpatronen. Deze herprogrammering van het onderbewuste kan leiden tot een blijvende verandering in de manier waarop iemand omgaat met angst en onzekerheid. Door de aangeleerde vaardigheden in het dagelijks leven toe te passen, ervaren mensen vaak een verbeterde algehele welzijn en een toegenomen gevoel van controle over hun gedachten en emoties. Net als het meisje wat ik mocht coachen.

Met hypnotherapie benader ik het behandelen van angst, onzekerheid en ander ongewenst gedrag holistisch door de kracht van het brein en het lichaam te benutten. Ik ervaar het als een effectieve aanvulling op traditionele therapieën, coaching en behandelingen. Het kan goed hand in hand.

Ik heb de opleiding gedaan via het HIN, waar ik nog altijd blij mee ben dat ik mij dit mij zelf heb gegund, daarmee bij mijzelf blokkades en onzekerheden weg heb kunnen halen. En hoe fijn is het dat ik er weer zoveel mensen mee kan helpen!

Iedereen kan het leren, iedereen kan het doen. Je kunt het ook zelf thuis doen met behulp van MP3. Vergelijkbaar met een meditatie of mindfulness oefening. Want spannender als dat is het niet! Ik wilde een aantal MP3 opnemen, maar ik kan je net zo goed verwijzen naar het HIN, waar al mooie opnames klaar staan voor een kleine prijs. Heb ik zo weer alle tijd om iemand van het roken af te helpen. Daar ben ik beter in dan de technische kant en zelf opnemen van MP3! ūüėČKlik hier voor meer info. Maar je mag natuurlijk ook altijd contact opnemen met mij……..

 

Anita

22 september 2023

Spiegelen met human design

Mijn mailbox. Ik krijg veel reclame, maar ook leuke dingen. Soms kan ik mijzelf verliezen op instagram, facebook of mail. Zo ook vanmorgen. Ik kreeg mail van Tamara de Weijer die samen met Ria Kaashoek een webinar had gegeven over human design. Ik ben wel nieuwsgierig aangelegd, dus vulde mijn persoonlijke gegevens in en ontving zojuist mijn persoonlijke energetische blauwdruk. Hiermee krijg ik een soort handleiding om mijn leven te leiden met weinig weerstand en meer energie. Nu heb ik het idee dat ik dat leven al leid, maar kom maar op!

Ik ben een Sparkly Generator, aldus de test. Ik ben hier op de wereld om te dansen met het leven en dingen te doen waar ik blij en enthousiast van word. Natuurlijk, denk ik dan, maar dat geld toch voor iedereen? Nee dus... Volgens human design zo'n 37% van de bevolking generator. We zijn niet allemaal hetzelfde. Ik herken mijzelf zeker wel in de kernbehoeften en kernkwaliteiten, en ook in de uitdagingen die beschreven staan, waar ik ook wel stiekem om moet lachen, namelijk: geen stilzittende kont (dat klopt wel), denken dat ik niet goed genoeg ben (kan ik wel steeds beter), commiteren aan te veel activiteiten (waar halen ze dat vandaan ;-) ) en te snel opgeven, omdat ik denk dat het niet goed genoeg is. En dit alles wordt gehaald uit mijn geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. Interessant en kloppend voor mij.

Wat ik er mee doe? Weer even bewust zijn van mijzelf, mijn kwaliteiten en mijn valkuilen. En dan mag ik nu weer uit de valkuil stappen en gaan doen waar ik minder enthousiast van word, namelijk mijn administratie, voor ik vanmiddag met vriendinnen ga dansen met het leven en dingen te doen waar ik enthousiast en blij van word!

Fijn weekend

( voor meer info over Human design, hier het webinar welke je terug kunt kijken: leefstijl en human design met Tamara de Weijer en Ria Kaashoek, doe er je voordeel mee)

8 juli 2023

Opening nieuwe praktijkruimte "de Boet" op de Longhornranch in Akersloot

Overweldigend!

De aandacht die ik mocht ontvangen afgelopen week bij het openen van mijn verbouwde praktijkruimte is hartverwarmend en overweldigend. Ik wil iedereen bedanken voor de aandacht, op welke manier dan ook. Het doet mij goed zoveel mooie reacties te hebben gekregen, van vrienden, familie, dorpsgenoten, maar ook onbekenden. Hoe mooi is dit!

Dankbaar voor alle hulp van vrienden met de verbouwing, met ons feest. De aanwezigheid en dan ook nog alle cadeaus! Geen woorden, ik voel liefde, verbinding en betrokkenheid.

Ik voel mij rijk en dankbaar.

Ik ga nog even nagenieten, voor ik maandag 10 juli 2023 echt aan het werk ga in mijn nieuwe praktijkruimte, alle feestvreugde achter mij latend en mooie herinneringen meedragend.

We vierden vorig weekend niet alleen de opening, maar ook dat ik dit jaar 50 mag worden. Luke is 18 geworden, Bud 16, Adrie is in de Coronaperiode 50 geworden, wij zijn al 25 jaar samen en mijn bedrijf bestaat 5 jaar en het aannemersbedrijf 28 jaar. We hebben alles gevierd!

Met jong en oud, gewoonweg geweldig.

Trots op ons gezin, trots o wat we samen hebben en vooral rijk, met jullie om ons heen

 

15 mei 2023

Denk goed!

De kracht van woorden is groot.

In mijn coaching leg ik de aandacht niet op wat je niet wilt, maar vooral op wat je wel wilt. Alhoewel het soms ook goed is om even stil te staan bij de zogenaamde pijn, want we doen gedrag om pijn te vermijden of plezier te verkrijgen. En pijn wil je niet, loop je het liefst voor weg, maar mag vaak wel eerst omarmd worden, gezien worden en gevoeld worden, wil je naar het plezier kunnen. We hebben vaak geen zin in dit proces, dus blijven bij het oude en vertrouwde gedrag, wat veilig en vertrouwd is. Je weet met je bewuste deel van het brein gerust dat je mag (moet) veranderen, je onbewuste deel houdt je echter op zogenaamde veilige pad. Je weet, als je blijft doen wat je altijd al deed, zul je krijgen wat je altijd al kreeg. En daarom mijn vraag: wat wil je WEL?

Net als kinderen. Als je tegen hen zegt dat ze iets NIET mogen doe, zal je merken dat ze het JUIST gaan doen. Dat klopt! Ons brein kent het woordje NIET niet. Als ik nu zeg: "denk NIET aan roze olifantjes" Dan zijn de olifantjes in je brein gemaakt, ondanks dat ik NIET zei..... Interessant toch?

Dus mijn coaching begint altijd met een paar verboden woorden:                               NIET                           JA, MAAR                      PROBEREN                           MOETEN                     

In plaats van NIET gebruik je het woord WEL

In plaats van JA, MAAR....... gebruik je JA, EN............

In plaats van MOETEN gebruik je MOGEN, WILLEN of KUNNEN

In plaats van PROBEREN ga je het nu gewoon eens DOEN! (of je doet het niet, maak een keuze!)

Dus nu mag je in actie: ga een keuze maken, richt je aandacht positief aan wat je WEL wilt en zo zorg je ervoor dat je wilt dat het lukt en dat jij het gewoon kunt. Hulp nodig? Ik weet nog wel een coach.......

 

29 mei 2024

Leven in het Nu: Burnout voorkomen!

In onze drukke levens zijn we vaak bezig met wat er allemaal moet gebeuren, zonder echt aandacht te besteden aan het huidige moment. Dit kan leiden tot stress, burn-out en een gevoel van leegte. 

In het nu leven brengt rust. Dit zorgt voor meer ontspanning. Wat weer belangrijk is om ziektes te voorkomen. Het voorkomen van ziektes zorgt ervoor dat je vitaal ouder wordt. 

Leven in het nu, of mindfulness, kan je helpen om meer in contact te komen met jezelf en te genieten van het moment. 

Het helpt ook met je privé en werk balans. Je bent dan thuis ook echt met je aandacht bij je gezin en hobby en op je werk is je focus op je werk en collega’s. 

Mijn ervaring met leven in het nu

Tot 10 jaar terug begon stond ik altijd aan, werkte hard, wilde iedereen helpen, zorgde goed voor de ander en voelde mij daar goed onder. Ik was altijd bezig in mijn gedachten met hoe het beter kon. Vergat het moment. Toen ik allerlei onverklaarbare lichamelijke klachten kreeg, slecht ging slapen en snel emotioneel was, trok mijn leidinggevende aan de bel. 

Ik vond het belachelijk, ik ziek? Echt niet, ik had toch geen koorts?! Na een goed gesprek met leidinggevende en bedrijfsarts zag ik in dat ik wel veel van mijzelf had gevraagd. Maar toegeven was lastig, voelde als falen. Ik wilde niet naar huis, wilde mij niet ziek melden, want wie anders kon mijn werk doen?

Ik kreeg een gesprek met bedrijfsarts en vertelde hem dat ik niet wist hoe ik ziek moest zijn. Ziek zijn voelde voor mij namelijk niet goed, omdat ik mijn collega’s in de steek liet. De bedrijfsarts stuurde mij door naar een coach die mij spiegelde in mijn gedrag en ik kreeg ontspanningsoefeningen. 

Dit loste uiteindelijk mijn probleem op. Ik ben daardoor meer tijd gaan nemen voor mijzelf, ben naar mijn hart gaan luisteren en ben met zelfvertrouwen en in verbinding met mijzelf mijn eigen pad gaan volgen. Ik ben gaan luisteren naar mijn lichaam, leef veel meer in het nu. En het mooie van alles: ik ben nu zelf coach en help de mensen op de manier waarop ik zelf ook geholpen ben.

Mijn benadering als coach

Mijn missie is om jou, een hardwerkende, sportieve persoon met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, te helpen om weer verbinding te maken met jezelf. Door middel van mindfulness en beweging, leer ik je hoe je kunt luisteren naar de signalen van je lichaam en geest. Samen gaan we van hard naar hart, van constant rennen naar rustig leven in het nu.

Een van die manieren is mindfulness, onderzoek laat ook zien dat dit helpt om minder stress te ervaren en minder te denken aan dingen die je beter had moeten doen  (1) 

Er is ook meta-onderzoek uitgevoerd naar leven in het nu, omdat dit in verschillende periodes van het leven belangrijk is. De onderzoeken kwamen uit westerse landen. Hieruit kwam naar voren dat leven in het nu helpt om een goede kwaliteit van leven te ervaren, eigenwaarde hoog te houden en om goed om te kunnen gaan met onzekerheden in het leven (2)

Hier en nu in mijn praktijk

Tijdens mijn coaching is er aandacht voor mindfulness en beweging, zoals wandelen en fietsen. Deze activiteiten helpen je om fysiek actief te zijn terwijl je tegelijkertijd je geest kalmeert. Het ritme van wandelen en de focus die nodig is bij fietsen brengen je automatisch in het huidige moment.

Daarnaast doen we ook mindfulness oefeningen, zoals…

Mindfulness oefening om in hier en nu te zijn

Ga bewust zitten. Voel je voeten op de grond, de stoel onder je billen, je rug tegen de leuning. Sluit eventueel je ogen om nog bewuster te voelen. Check je hele lichaam, zonder oordeel. Hoe zit je er bij? Zit er ergens spanning en zo ja, kan je daar wat meer ontspanning krijgen door er naartoe te gaan met je aandacht en misschien wel rustig naartoe te ademen. Er zullen gedachten komen, laat ze er maar zijn. Onderzoek deze gedachten eens door er naar te kijken alsof de gedachten van een ander zijn. Zijn de gedachten die je hebt waar, zijn ze echt waar en wie zou je zijn zonder deze gedachten?

Door bovenstaande even een paar minuten te doen, ben je even in het hier en in het nu.

Bewuste ademhaling

Een bewuste ademhaling is ook een vorm van mindfulness. Door bewust adem te halen ben je even met jezelf bezig, nu in het moment. Om bewust adem te halen ga je rustig zitten en bewust aan de slag met ademen door je neus. 

Bewust ademhalen kun je altijd doen. Je kan dit doen in grote groepen, want je hebt het altijd bij je. In grote groepen bewust ademhalen voelt misschien een beetje gek, maar het is een manier om je los te maken van de groep en even ruimte voor jezelf te nemen. Ruimte voor jezelf zorgt voor het loslaten van spanning. 

Doordat je je ontspant, kun je juist de verbinding met anderen in die grote groep weer aangaan. Je maakt je dan immers niet meer druk over wat de ander van je vindt, want je leeft in het hier-en-nu. 

Luisteren naar Jezelf

Met leven in het hier-en-nu met mindfulness luister je ook naar jezelf, dit zorgt voor de volgende voordelen:

  • Signaleren van Stress: Je leert om de vroege tekenen van stress en burn-out te herkennen, zodat je tijdig kunt ingrijpen.
  • Balans Vinden: Samen zoeken we naar een balans tussen werk, familie en tijd voor jezelf. Dit kan betekenen dat je leert om nee te zeggen en prioriteiten te stellen.

Hulp om te leren leven in hier en nu

Klik hier voor meer informatie over de coaching. Onderaan de pagina staan de contactgegevens. Stuur een email, bel of whatsapp mij om vrijblijvend een gesprek in te plannen.

Pin deze handige infographic als geheugensteuntje:

 

 

Bronnen:

  1. Shapiro, S., Oman, D., Thoresen, C., Plante, T., & Flinders, T. (2008). Cultivating mindfulness: effects on well-being.. Journal of clinical psychology, 64 7, 840-62 . https://doi.org/10.1002/jclp.20491.
  2. Dönmez, Ç., & Johnston, B. (2020). Living in the moment for people approaching the end of life: A concept analysis.. International journal of nursing studies, 108, 103584 . https://doi.org/10.1016/j.ijnurstu.2020.103584.

Contact

Je bent altijd welkom om een vraag te stellen. 

Stuur een e-mail naar Anita, dan ontvang je zo spoedig mogelijk een antwoord.


Leefstyle Coaching en Training - Anita Veldt

BEL

Adresgegevens:

Leefstyle Coaching en Training

Startingerweg 45, 1921 AH Akersloot

Deze website is cookievrij   |   Privacybeleid

Targa Design Logo
Targa Design Logo