BLOG

Laten staan

15 mei 2023

Denk goed!

De kracht van woorden is groot.

In mijn coaching leg ik de aandacht niet op wat je niet wilt, maar vooral op wat je wel wilt. Alhoewel het soms ook goed is om even stil te staan bij de zogenaamde pijn, want we doen gedrag om pijn te vermijden of plezier te verkrijgen. En pijn wil je niet, loop je het liefst voor weg, maar mag vaak wel eerst omarmd worden, gezien worden en gevoeld worden, wil je naar het plezier kunnen. We hebben vaak geen zin in dit proces, dus blijven bij het oude en vertrouwde gedrag, wat veilig en vertrouwd is. Je weet met je bewuste deel van het brein gerust dat je mag (moet) veranderen, je onbewuste deel houdt je echter op zogenaamde veilige pad. Je weet, als je blijft doen wat je altijd al deed, zul je krijgen wat je altijd al kreeg. En daarom mijn vraag: wat wil je WEL?

Net als kinderen. Als je tegen hen zegt dat ze iets NIET mogen doe, zal je merken dat ze het JUIST gaan doen. Dat klopt! Ons brein kent het woordje NIET niet. Als ik nu zeg: "denk NIET aan roze olifantjes" Dan zijn de olifantjes in je brein gemaakt, ondanks dat ik NIET zei..... Interessant toch?

Dus mijn coaching begint altijd met een paar verboden woorden:                               NIET                           JA, MAAR                      PROBEREN                           MOETEN                     

In plaats van NIET gebruik je het woord WEL

In plaats van JA, MAAR....... gebruik je JA, EN............

In plaats van MOETEN gebruik je MOGEN, WILLEN of KUNNEN

In plaats van PROBEREN ga je het nu gewoon eens DOEN! (of je doet het niet, maak een keuze!)

Dus nu mag je in actie: ga een keuze maken, richt je aandacht positief aan wat je WEL wilt en zo zorg je ervoor dat je wilt dat het lukt en dat jij het gewoon kunt. Hulp nodig? Ik weet nog wel een coach.......

 

16 maart 2023

Hypnose eng en zweverig

Een maand terug had ik een cliënt die kwam voor een hypnosessie stoppen met roken. Hij had gehoord (via via) dat ik hem zou kunnen helpen rookvrij te worden. Bij binnenkomst vertelde hij dat hij hypnose wel eng en zweverig vond. Interessant, dacht ik. Dus ik vroeg verder. Hij had naar een showhypnose op tv gekeken en vond dat deze hypnose wel iets eigenaardigs had. De hypnotiseur leek de ander in zijn macht te hebben, liet de ander “rare” dingen doen.
Ja, dat is de show. Daarom bestaan er wel vooroordelen bij hypnose. Dat mag. Ik wil graag uitleggen wat het verschil is tussen deze showhypnose en hypnotherapie. Dat verschil is groot. Ik weet zeker dat meer mensen zo denken, vandaar deze blog.
Hypnose is een staat van zijn. Je bent niet helemaal “weg”.  Je bent in een ontspannen staat. Je staat meer open voor suggesties. Dat zijn suggesties die voor jou helpend, positief en logisch zijn. In deze staat van ontspanning is het tijdsgevoel verminderd. Je herkent dat misschien wel als wanneer je bijvoorbeeld naar een film kijkt of een goed boek leest en daar helemaal in opgaat. Dat je simpelweg de tijd even “kwijt” bent.  Ook dat kan je hypnose noemen. Is dat spannend?
Als coach werk ik met hypnotherapie met je onbewuste deel. Dat bespreken we al in het voorgesprek, waardoor jij je al wat bewuster gaat worden van het onbewuste deel in jou. Soms houdt je onbewust dingen vast of in stand, waardoor je niet uit de vicieuze cirkel komt. Door contact te maken met het onbewuste komen er soms antwoorden naar boven. Ik help als coach deze te vinden. De rest doe je zelf. Jij bent in controle. Als jij maar het vertrouwen hebt je ook te kunnen ontspannen. Wanneer je niet in hypnose, in die ontspanning wilt, dan gebeurt er ook niets. Wanneer het vertrouwen er is, jij wilt het, dan gebeurt het. Niets zweverigs, niets buiten jezelf, het is vooral in jezelf. Een soort meditatie, geleid door mijn stem, op zoek naar jouw antwoorden om zo een betere versie van jezelf te worden.
Door uitleg, goed voorgesprek, vertrouwen, verbinding en geloof in zichzelf en in mij, keerde deze client ruim 2 uur verder rookvrij naar huis. Verrast, blij en rookvrij. Vandaag contact gehad met hem. Nog steeds rookvrij en blij. Niet helemaal begrijpend hoe, maar hij geeft aan, dat doet er niet toe. En zo is het. Je hoeft niet altijd te weten waarom en hoe, als het resultaat maar is zoals jij dat wenst. Als jij wilt dat het lukt, dan maak jij dat het lukt. Met een beetje hulp van mij.

 

Anita

Contact

Je bent altijd welkom om een vraag te stellen. 

Stuur een e-mail naar Anita, dan ontvang je zo spoedig mogelijk een antwoord.


Leefstyle Coaching en Training - Anita Veldt

BEL

Adresgegevens:

Leefstyle Coaching en Training

Startingerweg 45, 1921 AH Akersloot

Deze website is cookievrij   |   Privacybeleid

 
Targa Design Logo
Targa Design Logo