Leefstyle - Anita Veldt - Header

‘Help, een ‘plotseling’ overwerkt brein en lichaam wat mij in de steek lijkt te laten!’

Over Anita

Anita Veldt

Het brein, reuze interessant en tegelijkertijd o zo ingewikkeld. Ik ga meteen AAN, als we het over het brein hebben. Ik heb niet voor niets met veel plezier 29 jaar in het ziekenhuis gewerkt als neurologieverpleegkundige. Alle ballen hooghoudend en zorgen voor de ander. Tot mijn brein signalen ging geven aan mijn lichaam, zoals slecht slapen, frozen shoulder en verminderde afweer. Een burn-out lag op de loer, maar ik, die alles wist van preventie en zorg voor de ander, had het zelf niet door….

Onder het motto: “niet zeuren, doorgaan, van werken is nog nooit iemand doodgegaan” ben ik opgegroeid. Op de boerderij, geboren in 1973, oudste van 4. Ik was nooit ziek. Althans, niet volgens mijn definitie van ziek zijn….. 

En daar was ik nog trots op ook!

Via een psychotherapeut heb ik toen, met die burn-out op de loer, mindfulness geleerd. Eerst met enorme weerstand en irritatie. Ik was onbewust verslaafd aan doorgaan en stond helemaal niet in verbinding met mijzelf. Wat een moeilijk, confronterend, maar mooi proces was dat! 


Ik heb als hobby wandelen en mountainbiken en heb geleerd hoe dat in combinatie met mindfulness veel kan brengen. Brein en lijf in beweging. In het ziekenhuis ging ik ook steeds meer kijken naar de mens achter de klacht. Ik ging creatief werken met het leefstijlroer van arts en leefstijl en ging steeds meer op de stoel zitten van coach. 


Er kwam een coachopleiding op mijn pad. Op het werk keek ik steeds meer voorbij de diagnose, voorbij de medicatie, ging naar het gevoel en had de mooiste gesprekken met de patiënten. Het brein ging ik op andere manier bekijken, ook de verbinding met het lichaam. In 2018 ben ik mijn eigen praktijk gestart en in 2021 heb ik ontslag genomen uit het ziekenhuis. De manier van werken in reguliere zorg paste mij niet meer. 

Van hardwerken naar hartwerken te gaan door stil te staan bij persoonlijke breinstyle en leefstyle!

Mijn plotseling overwerkte brein met daarbij lichamelijke ongemakken, hebben mij uiteindelijk laten zien wat voor mij persoonlijk een ‘gezonde leefstijl’ betekent. Mijn hoofd en hart in verbinding en in mijn geval ook zeker in beweging. Mijn ego (menselijk brein) probeert zich daar met regelmaat mee te bemoeien, ik hoef daar echter niet naar te luisteren. Ik heb een keuze. Van hard werken kan je wèl ziek worden. Ik ben van hard naar hart gegaan. Omdat ik de gevolgen van hard werken ook heb gezien in het ziekenhuis. Ik volg nu mijn hart, want dat klopt!


 ‘Ik neem nu de tijd om van elk moment te genieten!’


Ziekte voorkomen, door eerder te luisteren naar de signalen van het lichaam. Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn vriend heeft eigen aannemersbedrijf en we hebben 2 zoons, die ik ook de positieve energie mee wil geven. Door het zelf te doen, gaat de rest langzaam mee. Verandering begint bij jezelf.


Ik heb de missie om jou als hardwerkende, sportieve persoon en misschien ook wel ondernemer met groot verantwoordelijkheidsgevoel, die in het hoofd zit en afgesloten van het gevoel, weer grip op jouw leven bieden. Van hard naar hart. Kom in beweging en vraag hulp. Kom in beweging voor die gedragsverandering, start vandaag nog! In welke versnelling zit jij?

Contact

Je bent altijd welkom om een vraag te stellen. 

Stuur een e-mail naar Anita, dan ontvang je zo spoedig mogelijk een antwoord.


Leefstyle Coaching en Training - Anita Veldt

BEL

Adresgegevens:

Leefstyle Coaching en Training

Startingerweg 45, 1921 AH Akersloot

Deze website is cookievrij   |   Privacybeleid

Targa Design Logo
Targa Design Logo