Leefstyle - Anita Veldt - Header

Breinstyle academy


Breinstyle academy

Prikkel je brein en lees hier alles over nieuws rondom vitaliteit, trainingen, cursussen en workshops en ontwikkelingen bij Leefstyle. Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier je naam en e-mailadres achter.

Ja, hou mij op de hoogte!

Cursus Eerst Ik!

Zorgen voor de ander doen we graag. Maar hoe zorg  je nu voor jezelf?
In deze cursus leer je:
Serieus nemen van lichaamsklachten
Houding en ademhaling
Vitaliteit behouden en rust ervaren
Omgaan met grenzen
Positief zijn over jezelf
Van denkfout naar denkgoed
4 x 1,5 uur. Kosten € 99,-

 

13 mei, 27 mei, 3 en 17 juni 13 tot 14.30 uur. Mail naar anita@leefstyle.nl of stuur Whatsapp

cursus Fit en Vitaal

In 10 weken tijd (weer) lekker in je vel!

Voel je je soms wat verloren in je eigen lichaam? Merk je dat je niet lekker in je vel zit en wil je graag een positieve verandering maken? Misschien wel paar kilo te veel voor de zomer?

Dan is onze cursus "fit en vitaal" precies wat je nodig hebt!

In een tijd van 10 weken, verspreid over 5 bijeenkomsten van 90 minuten, leer je niet alleen hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, maar ook hoe je jouw relatie met voeding, beweging en je eigen lichaam kunt transformeren. Je krijgt praktische tips voor een gezondere levensstijl, gaat er ook direct me aan de slag.

En weet je wat het mooie is? Na deze cursus loop je niet alleen met zelfvertrouwen in je korte broek, maar straal je ook van binnenuit!  Dus waar wacht je nog op? Stap uit je comfortzone en zet de eerste stap op weg naar een leven met meer zelfvertrouwen en vitaliteit. Doe mee en ga deze zomer stralen!

Maandagavond 19.30 tot 21 uur

Inhoud van de cursus:

13 mei

Kennismaken, positieve gezondheid en leefstijlroer bespreken, doelen stellen,

0-meting: meten van spiermassa en vetpercentage, bloeddruk, hartslag, zuurstofgehalte in bloed.

27 mei

Voeding of vulling: informatie

Eigen voedingspatroon onder de loep nemen

3 juni

De kracht van ademhaling

Rust en ontspanning, slapen

17 juni

Gedachten

Welke beperkende gedachten houden ons tegen, hoe kunnen we die omdenken?

1 juli

Bewegen

Opnieuw meten en evalueren

Kosten € 149,-

Bonus: 10-rittenkaart powerwalk twv € 70,- gratis! Te gebruiken op woensdagavond of zaterdagochtend of mindfulcyclingclinic twv € 60,-

Maandagavond 19.30 tot 21 uur, 13 en 27 mei, 3 en 17 juni en 1 juli 2024

Clinic Mindfulcycling en fietsen zonder prestatiedruk

Mindful Cycling Clinic - Fietsen zonder prestatiedruk

Leg jij jezelf vaak prestatiedoelen op? Is je ronde niet geslaagd als je een gemiddelde snelheid niet behaald hebt? Is het belangrijk dat je een x aantal kilometers fietst? Vind je van jezelf dat je niet goed genoeg bent om in een groep te fietsen? Durf je niet alleen te fietsen? Of heb je een andere overtuiging waarin je jezelf beperkt en wil je die graag omzetten? Dan is deze Mindful Cycling clinic iets voor jou.

In ons hoofd kunnen we allerlei gedachten hebben die ons belemmeren. In deze clinic van 2,5 uur leer ik je hoe je mindfulness toe kunt passen, zodat deze gedachten je niet meer in de weg staan. Op de persoonlijke pagina van de Mindful Cycling instructeur staat vermeld voor welke doelgroep de clinic geschikt is. 

Een clinic duurt 2,5 uur. We starten met koffie/ thee een korte uitleg en enkele ademhalingstesten. Daarna volgt een uitgebreide clinic waarin we gaan fietsen in combinatie met verschillende mindfulness oefeningen. 

Speciaal aan deze clinic zijn de oefeningen die jou helpen om beperkende gedachten om te zetten in helpende gedachten, zodat jij met veel plezier op je fiets stapt. Diverse mindfulnesstechnieken en fietsen in het 'nu' komen aan bod. Door middel van mindfulness heel je lichaam en geest. De technieken gaan we toepassen in een mooie toertocht. De duur van deze tocht stemmen we af op het niveau van de groep. Tijdens de tocht komen verschillende mindfulness-, yoga- en ademhalingsoefeningen aan bod. Het gaat tijdens deze tocht niet om de snelheid of de afstand. De bedoeling is dat iedereen kan meedoen.

Programma:

10:00 uur - 10.30 uur: start van de clinic in praktijkruimte van Leefstyle coaching en training onder het genot van een kopje koffie. Startingerweg 45 in Akersloot ( longhornranch)

10.30 uur - 12.30 uur: Clinic incl. ontspannen toertocht

De totale kosten voor deze clinic bedragen 60 euro p/p. (incl. koffie/thee bij aankomst), minimaal 4 deelnemers.

Zaterdag 18 mei en 13 juli 2024, aanvang 10 uur, retour rond 12.30 uur

Clinic Mindfulcycling kracht van ademhaling

Mindful Cycling Clinic - De kracht van ademhalen

Wist jij dat ongeveer 80% van alle nederlanders verkeerd ademt? Ben jij je ervan bewust welk effect een gezonde ademhaling op jouw sportprestaties heeft? En wat is dan een goede ademhaling?

In deze Mindful Cycling clinic leer je waarom een gezonde ademhaling belangrijk is voor jouw stress niveau, gezondheid en/of sportprestaties. Voor de clinic heb je een sportfiets, een mountainbike of racefiets nodig. 

Een clinic duurt 2,5 uur. We starten met een kopje koffie of thee en korte uitleg en enkele ademhalingstesten. Daarna volgt een uitgebreide clinic waarin we gaan fietsen in combinatie met verschillende ademhalingstechnieken. Effectief ademhalen tijdens het fietsen, bewustwording van de ademhaling en de omgeving en diverse tips komen aan bod.

Speciaal aan deze clinic zijn de diverse ademhalingstechnieken en het fietsen in het 'nu'. Door middel van een goede ademhaling is het mogelijk om een stuk efficiënter met je energie om te gaan. De technieken gaan we toepassen in een mooie toertocht. De duur van deze tocht stemmen we af op het niveau van de groep. Tijdens de tocht komen verschillende mindfulness- en ademhalingsoefeningen aan bod. Het gaat tijdens deze tocht niet om de snelheid of de afstand. De bedoeling is dat iedereen kan meedoen. 

Programma:

10:00 uur - 10.30 uur: start van de clinic in praktijkruimte van Leefstyle coaching en training onder het genot van een kopje koffie. Startingerweg 45 in Akersloot ( longhornranch)

10.30 uur - 12.30 uur: Clinic incl. ontspannen toertocht

De totale kosten voor deze clinic bedragen 60 euro p/p. (incl. koffie/thee bij aankomst), minimaal 4 deelnemers.

 

 

zaterdag 20 april en 22 juni 2024. Aanvang 10 uur. Rond 12.30 uur weer retour

Mindful Cycling Clinic - Basistechnieken Mindful Cycling

Mindful Cycling Clinic - Basistechnieken Mindful Cycling

In deze Mindful Cycling clinic leer je de basistechnieken van Mindful Cycling. Een combinatie van mindfulness oefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspannen op de fiets. Voor de clinic heb je een mountainbike nodig en een duinkaart. Een dagkaart is te regelen via de automaat aldaar. 

Een clinic duurt 2,5 uur. We starten om 8.30 uur naast de Hoep aan Johannisweg 2 in Castricum met een korte uitleg en enkele ademhalingstesten. Daarna volgt een uitgebreide clinic waarin we gaan fietsen in combinatie met ademhaling-, mindfulness- en yoga-oefeningen. Effectief ademhalen tijdens het wielrennen, bewustwording van de ademhaling en de omgeving en diverse tips komen aan bod.

Speciaal aan deze clinic zijn de diverse ademhalingstechnieken en het fietsen in het 'nu'. Door middel van een goede ademhaling is het mogelijk om een stuk efficiënter met je energie om te gaan. De technieken gaan we toepassen in een mooie toertocht. De duur van deze tocht stemmen we af op het niveau van de groep. Tijdens de tocht komen verschillende mindfulness-, yoga- en ademhalingsoefeningen aan bod. Het gaat tijdens deze tocht niet om de snelheid of de afstand. De bedoeling is dat iedereen kan meedoen. 

Programma:

Start 8.30 met korte uitleg, daarna op pad via onverharde wegen.

Rond 10.30 weer retour om af te sluiten met koffie en stukje verdere uitleg

vrijdag 31 mei 2024. Start 8.30 tot ongeveer 11 uur

Informatie bijeenkomst stoppen met roken in Noordwest ziekenhuis, locatie Alkmaar

25.03.2024
Bijeenkomst Stoppen met roken: wat kunt u zelf doen?

Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert in samenwerking met Peukuit.nl een bijeenkomst over stoppen met roken, in het kader van de ‘Wereld Niet Roken Dag’. Wilt u meer weten wat u zelf kunt doen om de eerste stap te zetten? En hoe u het stoppen met roken volhoudt? Kom dan naar de gratis informatiebijeenkomst:

  • wanneer: donderdagavond 30 mei 2024
  • hoe laat: 19:30 tot 21:00 uur, de zaal opent om 19:15 uur
  • waar: locatie Alkmaar, Pieter van Foreestzaal


Programma
Specialisten K. Grijm (longarts), M. Minneboo (cardioloog in opleiding) en B. van der Veen (neuroloog) zijn als sprekers aanwezig om u van alle informatie te voorzien rondom uw gezondheid en roken: enerzijds de gevaren en anderzijds de grote gezondheidsvoordelen die u gaat ervaren wanneer u stopt. Er wordt stilgestaan bij de positieve effecten van stoppen met roken bij onder andere longproblemen, hart- en vaatziekten en breinschade.

Deskundige A. Veldt is als Stoppen-met-roken-coach aanwezig om u mee te nemen in alle praktische tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan met stoppen met roken.
Tot slot is er ruim de gelegenheid om uw vragen te stellen. 

Locatie: Pieter van Foreestzaal, Alkmaar
U bereikt de Pieter van Foreestzaal het gemakkelijkst via de ingang Metiusgracht.

Aanmelden
Om deze bijeenkomst bij te wonen is het noodzakelijk om u aan te melden. Hiervoor kunt u contact opnemen met A. Veldt, bij voorkeur via e-mail: anitaveldt@peukuit.nl. Vermeld in uw mail het aantal personen waarmee u komt. Belt u liever? Neemt u dan contact op via telefoonnummer 072 – 781 0028. Zo nodig kunt u de voicemail inspreken. 

30 mei 2024 van 19.30 tot 21 uur

Stoppen met roken onder hypnose

Met hypnotherapie werken we met je onbewuste deel van het brein. Bewust weet je heel goed waarom je wilt (of soms moet) stoppen met roken. Dat is echter maar 5% van ons denken. 95% is onbewust. In dat onbewuste deel spelen overtuigingen een rol, gedachten, emoties, herinneringen en alles wat het gedrag van het roken instant houd. Ik kan jou helpen die knop om te zetten. Ik zie het zelf als coachtechniek, als hulpmiddel. Velen zien het echter als wondermiddel. Gewoon in 3 uur tijd van het roken af! Ja, dat kan! Je krijgt na de sessie en mp3 bestand via de mail die je de eerste dagen mag gaan lusiteren om het brein te helpen resetten en eerste week krijg je nog een aantal mail van mij met tips en positieve suggesties. Zo blijf je het nicotinemonster in je brein de baas. Heerlijk toch, die onafhankelijkheid? Wil je meer weten, bel of mail voor meer info en een eventuele afspraak.

op afspraak maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag, 1 op 1 sessie, om 9 uur of 14 uur

Cursus Stress de Baas

Een cursus toegespitst op jouw leven, waarin je leert en ervaart wat stress is, je weer zelf het stuur in handen kunt gaan nemen en je na de 3de sessie niet meer de last hoeft te dragen van stress. Met twee trainers een rijk programma!

Kosten zijn 149 euro voor 3 avonden

Cursus is reeds 2 keer gegeven, volgende staan najaar 2024 gepland

Mail alvast als je er bij wilt zijn: anita@leefstyle.nl

nog in te plannen

Zorgen voor het (overprikkeld) brein

In deze cursus leer je

- hoe het brein werkt

- welke voeding er goed is voor het brein

- wat beweging bijdraagt aan breinactiviteit

- gedachten om te denken

- tips en tools om te gaan met een overprikkeld brien

4 Maandagavonden van 19.30 tot 21 uur

€ 149,-

Mail als je er bij wilt zijn naar anita@leefstyle.nl

nog in te plannen najaar 2024.

Contact

Je bent altijd welkom om een vraag te stellen. 

Stuur een e-mail naar Anita, dan ontvang je zo spoedig mogelijk een antwoord.


Leefstyle Coaching en Training - Anita Veldt

BEL

Adresgegevens:

Leefstyle Coaching en Training

Startingerweg 45, 1921 AH Akersloot

Deze website is cookievrij   |   Privacybeleid

Targa Design Logo
Targa Design Logo